Vil skrive om viktigere ting

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Ida Wulff mer engasjert en noensinne.

(SIDE2): Kjendisbloggeren (19) oppdaterer daglig sine lesere om privatlivet sitt – hvor hun deler alt fra fra mote-og sminketips, vennskapshistorier og personlige tanker og opplevelser. Men i det siste har Wulff kanskje forandret innleggene om privatlivet sitt?

Få nytt fra Side2: Klikk her!

19-åringen fikk nemlig noen sterke inntrykk da hun besøkte Kenya nylig.

- Hvordan det kommer til å påvirke framover er jeg ikke helt sikker på, men jeg føler i hvert fall at bloggen fikk litt mer dybde da jeg var på tur. Jeg vil veldig gjerne skrive om viktigere ting framover, og nå er jeg i hvert fall engasjert til å gjøre det, sier hun til Side2.

Wulff reiste til Afrika med Plan Norge.

Ambassadørens blogg
- Plan Norge lanserer hvert år en jenterapport som redegjør for jenters situasjon i U- land. I år hadde de også bestemt seg for å kjøre en stor jentekampanje, og ville i den anledning ha med meg som en slags ambassadør for kampanjen. Vi snakket litt fram og tilbake, og til slutt kom vi fram til at jeg skulle bli med dem til Kenya. Min jobb gikk ut på å blogge hjem om alt jeg så og hørte, slik at mine lesere kunne få litt mer kunnskap og innsikt i hvordan mange jenter lever andre steder i verden, spesielt når det kommer til fattigdom og diskriminering.

Bloggeren besøkte blant annet skoler og grupper som jobber for at jenter i vanskelige situasjoner skal få utdanning og jobb.

Møtte fadderbarnet
I tillegg fikk Wulff møte fadderbarnet sitt, Asha (13). Moren hennes døde av malaria for et år siden, og nesten samtidig stakk faren av. Derfor bor Asha nå sammen med besteforeldrene sine, og rundt 20 andre barn som er i samme familie, forteller Wulff på bloggen sin.

- Å møte Asha var veldig spesielt. Det var selvfølgelig herlig å se henne i virkeligheten, men trist å se hvor fattig hun faktisk var. Takket være Plan får heldigvis hun og alle søsknene gå på skole så de forhåpentligvis kommer seg ut av den verste fattigdommen en gang.

- Helt sykt
Det tøffeste Wullff opplevde på turen var møtet med en 14 år gammel jente som heter Maggie.

- Jeg snakket med henne en av de siste dagene i Kenya. Da hun var 12 år ble hun solgt og tvangsgiftet bort til en mann på 56 år, og det er vel noe av det sykeste jeg noen gang har hørt. Maggie er en utrolig sterk jente som ikke gir etter, men kjemper for rettighetene sine.

Kjendisbloggeren synes det er klisjè å si at hun setter mer pris på det hun har hjemme etter alle opplevelsene i Afrika, men påpeker at det samtidig er sant.

- Jeg tror alle nordmenn kunne ha godt av en tur til et U- land for å få litt mer perspektiv på ting. Og så har jeg selvfølgelig blitt mer engasjert, og jeg har lyst til å hjelpe til!

Her kan du følge bloggen til Ida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag