RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil slå InterOil konkurs

Sist oppdatert:
Tillitsmannen til obligasjonseierne vil ha fullmakt.

Norsk Tillitsmann har på vegne av obligasjonseierne kalt inn til et obligasjonseiermøte for å innhente myndighet slik at de kan innlede konkursbegjæringer mot InterOil.

Obligasjonseiermøtet vil bli avholdt 15. februar og de ønsker dermed å få nok stemmer til å slå InterOil konkurs.

- Ifølge resultatene etter tredje kvartal er selskapet solvent og de totale verdiene overgår den totale gjelden. Dette er også situasjonen nå, skriver InterOil i en kunngjøring.

Forsøker igjen
Tidligere denne uken ble det klart at obligasjonseierne ikke ble enige om å kreve at de kunne overta InterOils aksjer i fire datterselskaper.

InterOil har tidligere gått ut og presentert planer for å få på plass en refinansiering av eksisterende lån. Dette har omfattet blant et salg av eiendelene i Peru og Colombia, i tillegg til et betinget bud fra lokale og internasjonale banker på å refinansiere all utestående gjeld

Obligasjonslånet som er mislighold er på 115 millioner dollar, og er det største lånet som InterOil har. I tillegg har de et lån på 100 millioner kroner og et konvertibelt obligasjonslån på 20 millioner dollar.

- Det har vært en lang prosess med InterOil. Helt siden i fjor vår har de vært i mislighold da de ikke klarte å betale avdrag som forfalt, sier Ragnar Sjoner i Norsk Tillitsmann til Stocklink iMarkedet.

Ikke funnet en løsning
Etter lengre tid med forhandlinger og en brutt fredsavtale, så ønsker noen av de største obligasjonseierne i det sikrede obligasjonslånet på 115 millioner dollar muligheten til å sikre sine verdier.

- Det har ikke vært mulig å komme til en enighet, og dermed har man ikke fått til en løsning mellom obligasjonseierne og selskapet, forteller Sjoner.

Selv om det innhentes fullmakt til å begjære selskapet konkurs, så er det ikke noen automatikk at de vil gjøre det.

- Det er et ønske om å kunne ta rettslige skritt og innlede enn inndrivningsprosess mot selskapet. Det er en bestemt gruppe av obligasjonseierne som nå ønsker å få en fullmakt til å ta ut en konkurs om det blir nødvendig, men det er ikke dermed sagt at man vi gå mot en konkursbegjæring, sier Sjoner til Stocklink iMarkedet.

Han viser til at det er bare styret selv som kan vurdere om de er solvente, og peker på forpliktelsene styreansvaret medfører.

Satser på PetroMena-løsning
Norsk Tillitsmann har tidligere møtt motgang i det norske rettsvesenet i forbindelse med å begjære konkurs mot selskaper. I saken mot riggselskapet Thule Drilling fikk de en kjennelse på at de ikke var en part i saken, og ikke kunne representere obligasjonseierne.

Det samme oppsto mot PetroMena, men der fant man senere en løsning slik at de fikk slått PetroMena-konkurs.

Sjoner sier til Stocklink iMarkedet at de vil gå frem på en lik måte som mot PetroMena i saken mot InterOil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere