*Nettavisen* Nyheter.

Vil slippe kloakken rett ut i Glomma

Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)

Kommunen har sendt søknad.

16.07.12 21:25

ÅRNES (RB.no): Først ville Nes kommune sende kloakk i Glomma i fem hele måneder. Så ble det redusert til tre dager. Nå søker kommunen om inntil 15 dagers «nedetid» ved Fjellfoten renseanlegg.

Drikkevann
Det er i forbindelse med ombyggingen av renseanlegget kommunen ser behov for å stenge anlegget i perioder. Dette får konsekvenser for drikkevannet fra Nedre Romerike Vannverk, som forsyner 140.000 abonnenter.

Nes kommune søker Fylkesmannen om inntil fem planlagte stopp, hver av inntil tre dagers varighet. I tillegg søkes det om kortere driftsavbrudd, normalt sett innenfor ordinær arbeidstid.

Utenfor badesesongen
- Første stopp forventes å bli på sensommeren/tidlig høst og de neste senere utover høsten. Nes kommune anser dette som en optimal tid på året å utføre arbeidene på. Det er etter sentral badesesong, men like fullt relativt varmt vann og sannsynligvis økt nedbør og dermed økt fortynning på høsten, skriver kommunen i søknaden.

Sannsynligvis vil det ikke være aktuelt med driftsstans i badesesongen. Dersom badesesongen trekker ut, vil Nes kommune i samråd med de ansvarlige for strendene vurderes om det skal anbefales ikke å bade.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.