RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Stokkebryn (Romerikes Blad)

Vil slippe kloakken rett ut i Glomma

Sist oppdatert:
Kommunen har sendt søknad.

ÅRNES (RB.no): Først ville Nes kommune sende kloakk i Glomma i fem hele måneder. Så ble det redusert til tre dager. Nå søker kommunen om inntil 15 dagers «nedetid» ved Fjellfoten renseanlegg.

Drikkevann
Det er i forbindelse med ombyggingen av renseanlegget kommunen ser behov for å stenge anlegget i perioder. Dette får konsekvenser for drikkevannet fra Nedre Romerike Vannverk, som forsyner 140.000 abonnenter.

Nes kommune søker Fylkesmannen om inntil fem planlagte stopp, hver av inntil tre dagers varighet. I tillegg søkes det om kortere driftsavbrudd, normalt sett innenfor ordinær arbeidstid.

Utenfor badesesongen
- Første stopp forventes å bli på sensommeren/tidlig høst og de neste senere utover høsten. Nes kommune anser dette som en optimal tid på året å utføre arbeidene på. Det er etter sentral badesesong, men like fullt relativt varmt vann og sannsynligvis økt nedbør og dermed økt fortynning på høsten, skriver kommunen i søknaden.

Sannsynligvis vil det ikke være aktuelt med driftsstans i badesesongen. Dersom badesesongen trekker ut, vil Nes kommune i samråd med de ansvarlige for strendene vurderes om det skal anbefales ikke å bade.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere