RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil snakke med pappa om sex

Foto: Thinkstock
Jenter vil at pappa skal fortelle hva gutter tenker.

(SIDE2:) De fleste foreldre gruer seg til den dagen barna deres må fortelles om sex. Sexpraten kan bli pinlig for både foreldre og barn.

Far bør ikke gjemme seg
Som regel er det moren som ender opp med å fortelle barna om blomster og bier. Men ifølge en ny undersøkelse bør også far være til stede under samtalen.

Undersøkelsen er riktignok amerikansk - og mange amerikanere har et litt annet syn på sex enn norske tenåringer. Men resultatene er likevel klare: Jentene vil høre hva pappa har å si om saken.

Bedre å være åpne
Katherine Hutchinson fra New York University spurte 250 kvinner mellom 19 og 21 år om den såkalte «sexpraten». Hun fikk vite at få av fedrene hadde vært involvert i samtalen.

Men en stor andel av kvinnene ønsket at faren hadde involvert seg. Faren kan nemlig fortelle om hva menn tenker - noe moren neppe vet noe om.

- De følte at hvis de kunne ha vært mer komfortable med å snakke med faren om temaer rundt sex, ville de vært mer komfortable med å snakke med kjærester eller potensielle seksuelle partnere om det også, sier Hutchinson ifølge Time.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere