RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil splitte og slette aksjer

Sist oppdatert:
Styret i Norsk Hydro foreslår at selskapet kjøper tilbake og sletter rundt tre prosent av aksjene samt splitter antall aksjer i selskapet. Les mer her:
Styret i Norsk Hydro melder tirsdag at de vil be om en fullmakt fra generalforsamlingen for å kjøpe tilbake aksjer som skal slettes, samt splitte aksjene i selskapet. I forslaget ønsker Norsk Hydro styret at en gammel aksje skal bli til en ny aksje.

Hydro-styret vil gjennomføre tilbakekjøp av 4.494.096 aksjer i markedet over en 12 månedersperoide fra og med 9. mai i år, før splitten hensyntas. Hver aksje kan kjøpes til kurser mellom 250 kroner og 1.500 kroner.

Slette

Styret vil på en senere generalforsamling foreslå å slette de tilbakekjøpte aksjene gjennom nedskriving av aksjekapitalen.

- Det er en forutsetning for gjennomføring av tilbakekjøpet at det inngås en avtale med den norske stat om innløsning og sletting av en proporsjonal andel av statens aksjer, om lag 3.505.904 aksjer, slik at statens eierandel forblir uendret.

Strukturen og betingelsene i en slik avtale vil i hovedsak være de samme som for avtalen inngått med staten i forbindelse med forrige tilbakekjøpsprogram. Den norske stat har en eierandel på 43,82 prosent i Hydro, beregnet basert på antall utstedte aksjer.

Samlet vil inntil 8 millioner aksjer kunne bli slettet, tilsvarende omlag tre prosent av antall utestående aksjer. To tredjedeler av stemmene på generalforsamlingen må stemme for forslaget.

Hydros ekstraordinære generalforsamling vedtok 1. desember 2004 en tilsvarende fullmakt om tilbakekjøp. Under denne fullmakten har Hydro kjøpt tilbake 934.400 aksjer i markedet.

Disse aksjene, samt 728.937 aksjer tilhørende den norske stat, vil bli forslått slettet på generalforsamlingen 9. mai i år. Videre foreslår styret at den resterende del av denne fullmakten trekkes tilbake, i det den erstattes av den nye fullmakten. Det melder selskapet i en pressemelding.

Splitt

- Verdien av hver Hydro-aksje er vesentlig høyere enn for andre aksjer notert på Oslo Børs. Styret anser det som hensiktsmessig at Hydro-aksjen verdimessig kommer mer på linje med andre aksjer notert på Oslo Børs, skriver selskapets styret i meldingen.

Styret foreslår derfor overfor generalforsamlingen 9. mai at Hydro-aksjen splittes, slik at én Hydro-aksje blir fem nye aksjer.

Hvis vedtatt, vil Hydro aksjen noteres etter splitt på Oslo Børs fra og med 10. mai 2006.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere