*Nettavisen* Nyheter.

Vil stanse MC-krim i Salten

Bodø (NTB): Politiet i Bodø ber nå tolv ordførere om å bidra til å stanse kriminelle MC-klubber.

Utspillet fra politimester Geir Ove Heir kommer etter at flere såkalte 1-prosentklubber viser sin interesse for Salten og Nordland. Disse MC-klubbene mener selv de ikke er kriminelle, men definerer seg utenfor samfunnet og den store majoriteten av lovlydige MC-klubber.

Politidirektoratet har definert seks klubber som 1-prosentklubber. Blant dem Gladiators, som har etablert seg med en fullverdig avdeling i Bodø. Hells Angels har ifølge Bodø-politiet nære bånd til Turnout MC på Fauske. I tillegg er Outlaws MC under etablering på Rognan.

- Bekjempelse av kriminelle MC-klubber er en oppgave for flere aktører i samfunnet. Vi ønsker derfor et godt samarbeid med næringsliv, kommune og fylkeskommune, sier politimester Geir Ove Heir.

Fylkesrådsleder Odd Eriksen har erklært at «kriminalitet gjennom MC-klubber er uønsket i Nordland». Nå ønsker Salten politidistrikt at samtlige kommuner uttrykker det samme. Nabodistriktene Helgeland og Midtre Hålogaland blir også oppfordret til å ta samme initiativ overfor sine kommuner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.