Gå til sidens hovedinnhold

Vil stemme mot Skulpturparken

I forrige uke utsatte finanskomiteen behandlingen av avtalen mellom Oslo kommune og Ringnes-stiftelsen. Ola Elvestuen sier at Venstre kommer til å stemme mot avtalen.

RÅDHUSET: – Avtalen er for omfattende, den legger hele veien til rette for massetilstrømning av folk inn i skogen, med tilrettelegging for servering og gondolbane, det vil nødvendigvis gå ut over naturverdiene. Derfor vil Venstre stemme i mot, sier Venstres gruppeleder, Ola Elvestuen.

Del på Facebook

Han sier det er feil at det siste bystyret før valget skal inngå en avtale som binder kommunen i 50 år. Den diskusjonen bør overlates til neste bystyre.

Han sier også at avtalen er for omfattende, at den vil forringe skogpreget i området, og vil særlig gå ut over dyre- og fuglelivet.

Elvestuen er usikker på om de andre partiene også vil stemme i mot. SV gikk før sommeren ut og sa at de ville stemme for.

– Jeg synes det er spesielt om SV er med å sikre at en privat stiftelse får disponere kommunal skog i en så lang periode.

Reguleringsplanen for Ekebergskogen ble forrige uke enstemmig vedtatt av byutviklingskomiteen. Selv om Rødt vil stemme mot denne i bystyret, vil den likevel bli vedtatt. Det betyr i praksis en tilrettelegging for avtalen mellom Ringnes' stiftelse og Oslo kommune.

Men selv om Venstre altså stemte for reguleringsplanen, mener Ola Elvestuen (V) den faktiske avtalen vil gjøre en så stor inngripen, at partiet vil stemme mot, dersom saken kommer opp i bystyret før valget.

Saken er utsatt til møtet i finanskomiteen 23. august.

LES MER OM SKULPTURPARKEN HER:

SV sier ja til skulpturpark

– SV har ikke snudd i skulpturparksaken

«Ekebergskogen i fare»

«Ekebergskogen må reddes»

«Det er utilgivelig å rasere Ekebergskogen»

– Dette sikrer Ekebergskråningens grønne profil

– La folket ha siste ord om skulpturparken

«Ja til skulpturpark»

– Gammeldags å ta bort skog for å lage park

– SV har blitt sjarmert av en riking og går god for en puppepark

– Vi har ikke blitt sjarmert av en riking

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021