RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stenge kranene 02.00

Sist oppdatert:
Politiet er lei av å bruke knappe ressurser på helgefyll og ber om at kranene skrus igjen kl. 2. Justisministeren støtter forslaget.
Politimestrene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim mener politiet bruker for store ressurser på å kontrollere ungdomsfylla i helgene og ber kommunepolitikerne vurdere egen skjenkepolitikk.

Politimestrene sendte brev til kommunepolitikere og ordførere 17. august. I brevet foreslår politimestrene at alkoholserveringen stenger klokken 02.00: «Det viktigste tiltaket for å endre på den klart uønskede utviklingen i helgenettene er at tidene for salg og skjenking av alkohol reduseres i forhold til dagens, og at salg av fastfood reduseres minst tilsvarende».

- Dette er et kraftig signal fra politimestrene, det skal vi ta svært alvorlig- Vi må stille spørsmål ved om det er rettferdig at skjenkenæringen skal få så mye av politiressursene. Det går ut over annet viktig politiarbeid, som forebyggende ungdomsarbeid og jobben med å hindre vold i nære relasjoner, sier justisminister Knut Storberget til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere