RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stille strengere krav til innvandrerkvinner

Foto: Arbeiderpartiet (Ap)
Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) mener innvandrerkvinner må presses ut i arbeidslivet.

Anette Trettebergstuen, som sitter i en arbeidsgruppe som jobber med deler av det nye partiprogrammet, vil ha langt klarere krav til at innvandrere lærer seg norsk og kommer seg i arbeid.

- Vi må for eksempel stille krav om at kvinnene skal ut i arbeidslivet. Vi vet at noen holder damene sine hjemme, og skylder på kultur og religion. Det er disse familiene som topper statistikken for fattigdom og barnefattigdom, sier hun til Aftenposten.

Hun avviser at det er snakk om å tvinge dem ut, men derimot å legge til rette. Hun peker på at stønadsordningene må virke slik at det lønner seg å jobbe og peker kontantstøtten som eksempel på en ordning som virker mot sin hensikt.

Arbeidsgruppa Trettebergstuen sitter i ledes av Jonas Gahr Støre og skal jobbe med kapittelet «Samhold og tillit» i Aps nye partiprogram.

Trettebergstuen vil ifølge Aftenposten gå inn for at språkundervisningen øker fra 300 til 600 timer og at det avsluttes med en eksamen som gir vitnemål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere