*Nettavisen* Nyheter.

Vil stoppe hemmelig botox

Forbrukerrådet har fått nok av botox-pushere som driver hjemmebesøk hos kundene.

Nå vil de stramme opp regelverket for glatt hud, og forlanger bedre kontroll av markedet.

- Det finnes i dag useriøse aktører markedet, og enkelte av produktene som benyttes er ikke er godkjente, og kan føre til store bivirkninger. Det er derfor viktig at det kommer på plass forskrifter som sikrer forbrukernes rettigheter og sikkerhet, sier advokat i Forbrukerrådet, Helga Skofteland til Forbrukerrapporten.

Uttalelsen kommer i forbindelse med et høringsforslag fra Mattilsynet om endring i kosmetikkforskriften. Forbrukerrådet håper en ny forskrift kan gjøre livet surt for den voksende industrien som utfører botox-behandlinger i private hjem. Botox-injeksjoner i all hemmelighet ved kjøkkenbordet, forvansker myndighetenes tilsyn av aktørene og produktene.

Et nytt meldesystem der helsearbeidere kan melde fra om skader fra skjønnhetsbehandling, skal gjøre tingene litt enklere når Mattilsynet skal fange skjønnhets-sjarlataner. Men Forbrukerrådet etterlyser et meldesystem som alle kan benytte.

- En spørreundersøkelse SIFO har utført viser at svært få klager eller melder fra om bivirkninger fra kosmetikk, selv om godt over halvparten av oss har opplevd ubehag, plage eller skade ved bruk av denne type produkter. Begrenset tilgang til innmelding vil føre til underrapportering og gjøre det vanskeligere å få farlige produkter ut av butikkhyllene, sier Skofteland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag