RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe raus lotto-reklame

Sist oppdatert:
Forbrukerombudet krever umiddelbar stopp i markedsføringen av lottosystemet aXept lotto.

Ombudet reagerer blant annet på at reklamen gir inntrykk av at brukerne får høyere vinnersjanser, og varsler forbudsvedtak og gebyr til selskapet System Marketing LTD og selskapets daglige leder dersom ikke markedsføringen stanses umiddelbart.

I markedsføringen av systemet heter det blant annet "aXept lotto med 100 % garanti til 7 rette" og at "en av disse 48 rekkene vil garantere deg 7 rette minst en gang i løpet av et år".

Ombudet understreker at Lotto er matematisk rent tilfeldig, og at det ikke finnes noe system som kan forbedre sannsynligheten for å oppnå sju rette.

Det reageres også på at det tilbys skrapelodd hvor det gis inntrykk av at man må bestille lottosystemet for å kunne motta tilbudet om en premie.

Forbrukerombudet varsler samtidig et personlig forelegg på 100.000 kroner til selskapets daglige leder. Forbrukerombudet reagerte for tre år siden mot mannen, som på det tidspunktet var leder i et annet lottosystem-firma. Det ble da vedtatt at vedkommende måtte betale tvangsgebyr i framtiden hvis han overtrådte vedtaket som ble fattet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere