Gå til sidens hovedinnhold

Vil stoppe tyvene

Julehøytiden er årets desiderte høydepunkt for alle i handelsnæringen. Dessverre er det høysesong for butikktyver også.

Stovner: Mangfoldige millioner kroner legges igjen av kunder i butikkene i forkant av julen hvert år. Til butikkenes store ergrelse er det også en del mindre ærlige kunder som er innom.

Det er ingen regel på hvem som stjeler i butikkene. Det er alt fra proffe tyver til ungdom eller kvinner med barnevogner, sier senterleder Jo Espen Eriksen.

Proffe tyver

Det store problemet for mange butikker er proffe tyver. Det har vært meldt om utenlandske bander som tømmer butikkene i hovedstaden.

De er litt vanskeligere å ta. Det er bander som streifer rundt fra senter til senter og stjeler. Vi kommuniserer med andre sentere og får ofte tips om bevegelsene til bandene, sier Eriksen.

Han sier at senatet har også et tett samarbeid med politiet som varsler om bandene i området.

Beredskap

Beregninger fra Handels- og Servicenærings Hovedkontor (HSH) viser at tyven tar med seg varer til en verdi av 40 millioner kroner i Oslo-området i jula.

Tyverier er dårlig for regnskapet og dårlig for butikkene. Derfor kommer vi til å ta noen grep for å forhindre at slikt skjer, sier Eriksen.

Senterledelsen kommer til å stille med flere vektere i løpet av desember.

Vi kommer også til å ha flere vektere i uniform og sivil som skal passe på, sier Eriksen.

Avskrekkende

Stovner senter har utstrakt buk av vektere i uniform. Deres oppgave er blant annet forebyggende.

De skal være synlige og tilstede. De som vil stjele fra butikkene vil tenke seg om to ganger før de prøver seg, så lenge vektere er til stede.

Eriksen sier at Stovner senter har liten toleranse for butikktyver.

Alle butikktyver politianmeldes. Der er det ingen nåde. Samtidig er det ikke vårt mål å ta flest mulig. Det er viktigere å forebygge.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien