RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil stoppe USAs luftforurensningsvarsel i Beijing

Beijing (NTB-Reuters): En kinesisk viseminister krever at USAs ambassade i Beijing slutter å offentliggjøre et daglig varsel om luftforurensning. - Innblanding i indre anliggender, mener ministeren.

Forurensningsnivået i hovedstaden Beijing varierer, men er ofte svært høyt. De som har vært i Beijing, kjenner det grå, uspesifikke laget som ligger over byen uansett hvor mye sola skinner.

Kina overvåker selv forurensingen, men USAs ambassade har også en luftovervåkingstjeneste som sender ut meldinger på Twitter hver time. USAs generalkonsulat i Shanghai og Guangzhou gjør det samme.

Det liker ikke visemiljøminister Wu Xiaoqing.

- Ifølge Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser skal utenlandske diplomater respektere og følge lokale lover og kan ikke blande seg inn i interne spørsmål, sa han i fullt alvor på en pressekonferanse tirsdag.

Også Kinas utenriksdepartement er opprørt. Talsmann Li Weimin ba utenlandske ambassader om å respektere Kinas lover og regler og slutte å offentliggjøre målingsresultater. «Særlig på internett», understreket han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere