RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil straffe for snille privatskoler

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
- Vi kan ikke risikere at privatskolene tilbyr urimelige høye standpunktkarakterer for å tiltrekke seg elever.

Den mener både Trond Giske (Ap) og Henrik Asheim (H).

- Vi kan ikke risikere at privatskolene tilbyr urimelige høye standpunktkarakterer for å tiltrekke seg elever. Det vil være svært urettferdig overfor andre elever, sier Giske til VG.

Han mener at privatskoler som har systematisk store avvik mellom standpunkt- og eksamenskarakterer – slik en undersøkelse fra Utdanningsdirektoratet påpeker – bør risikere å miste statsstøtten.

Giske er leder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité og finner gehør for sitt synspunkt hos Høyres utdanningspolitiske talsmann Henrik Asheim.

- Bortfall av statsstøtten er noe man bør vurdere. Det er svært viktig for en skole at man kan ha tillit til at vurderinger og karaktersetting foregår på en seriøs og rettferdig måte, understreker han.

Trond Giske sier at han forventer at Kunnskapsdepartementet nå gjennomgår årsakene til det store spriket i karaktersettingen hos privatskolene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere