RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil straffe hundeeiere

Sist oppdatert:
Grønn Ungdom vil straffe hundeeiere som tar seg til rette i båndtvangtiden uten at dette får strafferettslige konsekvenser.

De siste dagene er det kommet fram at både elgkalver og rådyrkje er drept av løshunder i Nordmarka i Oslo. Det har nå Grønn Ungdom sett seg lei på.

- Brudd på båndtvangplikten kan straffes med bøter og fengsel i inntil seks måneder, men dessverre fører det sjelden til politianmeldelse. For å få en slutt på denne ukulturen mener vi nå at det lokale parkvesenet og Politiet bør foreta kontroller i de områdene der viltbestanden er mest utsatt for hundeangrep, sier landsstyremedlem Mats Indrefjord Høllesli i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsorganisasjon.

Han påpeker at det som kan se ut som uskyldig lek for hundene, kan få fatale konsekvenser for fuglunger og andre ungdyr, sier Høllesli.

Grønn Ungdom mener derfor at både informasjons- og kontrollarbeidet må styrkes betydelig. Ungdomspartiet kaller dagens situasjon uholdbar, og de framhever at det ikke vil koste myndighetene store ressurser å foreta kontroller i de mest utsatte områdene.

- Det kan ikke være fritt fram for hundeeierne, sier Høllesli i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere