Vil straffe kokainrømling

Foto: (Nano Cartagena/AP-Scanpix)

Kripos ønsker å tiltale 20-åringen fra Lillesand, som rømte fra rettssaken i Bolivia.

19.07.10 15:04

Innstillingen fra Kripos vil bli sendt statsadvokaten i løpet av sommeren, skriver VG. Det skjer etter at de to gjenværende kvinnene, Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen, ble dømt til 13 års fengsel i Bolivia i april.

Vil ha tiltalte
- Kripos er i ferd med å sende over etterforskningsmaterialet. Det vil skje i løpet av kort tid, bekrefter politiadvokat Joakim Staff til avisen.

Tiltalens innhold vil han ikke kommentere, men ifølge VG mener Kripos at kvinnen har forsøkt å innføre et «meget betydelig kvantum narkotika» til Norge.

Rømte til Norge
Lillesand-kvinnen rømte fra Bolivia til Norge i januar måned da hun var midlertidig løslatt mot kausjon. Flukten gikk over grensen til Chile med bil. Derfra fløy kokainrømlingen til Paris og så til Oslo. For å komme seg til Norge brukte hun et norsk nødpass.

Faren, Hallgeir Øygarden, hevder at statsadvokaten Claudia Mancilla krevde 60.000 dollar av ham i bytte mot at datteren skulle bli løslatt. Dette skal angivelig ha skjedd for ett år siden.

Hjemme i Norge vil en dom i saken gi en minimumsstraff på tre års fengsel, og maksimalt 15 år.

Det var 19. mai 2008 at de tre jentene ble tatt med over 22 kilo kokain i bagasjen, i den bolivianske byen Cochabamba.

Overrasket advokat
- Jeg hadde selv telefonisk kontakt med Kripos fredag ettermiddag, og da ville de ikke kommentere om de innstiller på tiltale mot min klient, sier advokat Carl Bore til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.