RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil styrke politibudsjettet for å takle asylstrøm

Asylsøkere venter utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo.
Asylsøkere venter utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. Foto: Mohsan Raja (Privat)
Sist oppdatert:
Asyltilstrømningen får regjeringen til å styrke politibudsjettet med 350 millioner kroner neste år, etter det NTB erfarer.

14,8 av de nye millionene går til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Dette skal gi 378 nye stillinger i politiet og 17 nye til PST, ifølge NTBs opplysninger.

170 av politistillingene er knyttet til registrering og oppfølging av asylsøkere i Politiets utlendingsenhet (PU). 23 av stillingene er øremerket Øst-Finnmark politidistrikt, som har måttet håndtere en kraftig økt asyltilstrømning over grensestasjonen Storskog.

Regjeringen legger fredag fram sitt tillegg til neste års statsbudsjett. Tillegget handler om hvordan asyltilstrømningen skal håndteres i 2016 og årene etter.

Les også: Anslår inntil 50.000 asylsøkere neste år

Der økes også bidraget til EUs støttekontor for asylsøkere og bevilgningen til retur og styring av asyl- og flyktningstrømmen, erfarer NTB.

Norge har også varslet videre deltakelse i EUs grensekontrollbyrå Frontex' redningsoperasjon i Middelhavet. Det gjøres ved å sette av 4,2 millioner kroner til Redningsselskapet for å sikre at bidraget kan videreføres i ytterligere seks måneder.

I tillegget suspenderer regjeringen midlertidig den såkalte 15 månedersregelen for saksbehandling i Utlendingsdirektoratet (UDI). I praksis innebærer dette at regjeringen innser at saksbehandlingstiden vil økes noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere