RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
innvandrere
innvandrere

Vil ta bedre vare på innvandrerne

Byråd for helse og omsorg i Bergen kommune ønsker at både naboer og næringsliv skal ta bedre vare på innvandrerne.

Ifølge Bergens Tidende søker flere og flere innvandrere seg fra Vestlandet til Oslo, og andre byer på Østlandet. Helsebyråd Trude Drevland oppfatter likevel ikke flukten av innvandrere til Østlandet som dramatisk for Bergen.

- Distriktskommunene merker dette mer enn oss. Vi tar imot alle de flyktningene vi får tildelt hvert år. Dette er vi glad for. Et flerkulturelt samfunn er en positiv berikelse, sier Drevland til avisen.

Drevland mener at oppfølgingen de første par årene er spesielt viktige og oppfordrer blant annet næringslivet til å komme på banen. Helsebyråden forklarer at det er viktig for mange av innvandrerne, som har god utdanning, å få seg skikkelig arbeid.

Også den gjennomsnittelige bergenseren oppfordres av byråden til å ta vare på sine nye landsmenn.

- Her må alle ta ansvar. Det er ikke bare kommunen som har en jobb å gjøre. Innvandrerne må få slippe til der som vi andre slipper til. De må inkluderes i arbeidsliv og nabolag, sier Drevland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere