RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta betalt for sport

Sist oppdatert:
Rettigheter til sportssendinger er så dyrt at det ikke kan finansieres av reklame alene. Det sa TV 2-sjef Kåre Valebrokk under høringen om digital-TV i Stortinget. Valebrokk varsler betal-TV.

TV 2 og NRK-eide Norges Televisjon er den eneste aktøren som er interessert i å bygge et digitalt bakkenett for fjernsyn i Norge. Dersom selskapet får konsesjonen må du belage deg på å betale mer for større sportsarrangement. Kåre Valebrokk vil nemlig bruke digital-tv til å ta betalt, skriver Kampanje.

- Reklamemarkedet vil ikke være stort nok i fremtiden til at vi kan finansiere sportsrettigheter, som har en voldsom prisvekst, og vi skal klare oss selv, sa Kåre Valebrokk.

Det er på TV 2s mye omtalte avlastningskanal Zebra at Valebrokk ser for seg betaling. Kanalen skal blant annet kunne brukes for å sende sportsarrangement som det ikke er "plass" til på den ordinære kanalen.

Administrerende direktør Tor Fuglevik i Norges Televisjon har tidligere uttalt at han håper Stortinget har avklart digital-TV-spørsmålet på nyåret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere