RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta kontroll i TFDS

Sist oppdatert:
Investoren Ola Giæver jr. legger nå drøye 230 millioner kroner på bordet i et forsøk på å skaffe seg negativ kontroll i hurtigruterederiet Troms Fylkes Dampskipselskap
Budet ble kommunisert i går via en pressemelding, og Giæver tilbyr 110 kroner pr. aksje, 2 kroner over sluttkursen i går. Aksjen falt mandag 9 kroner som følge av motorhavariet ombord Midnatsol. Det er med andre ord ikek den store premien Giæver tilbyr.

Tilbudet er fremsatt til Sparebank1 Nord-Norge som eier omkring 25 prosent av TFDS, og en rekke andre lokale nordnorske aksjonærer, Hagbart Kræmer, Ludwig Mack AS, Mack Eiendom og Heli-Nor Invest.

Giæver eier fra før 3,21 prosent av aksjene i TFDS. Aksjene er ifølge Dagens Næringsliv kjøpt til kurs 180 kroner, noe de fleste andre aksjonærene også har gitt.

Målsetningen til Giæver skal være å få fart på samarbeidet mellom OBDS og TFDS. Han sier til DN at han ønsker fortgang i å få relansert en fusjon mellom de to hurtiruterederiene.

Giæver ønsker overfor DN ikke å opplyse om hvordan tilbudet skal finansieres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere