*Nettavisen* Nyheter.

Vil ta «nødvendige steg» for å tømme romleiren tirsdag

MÅ VEKK: Fredag var romleiren på Årvoll på vei til å bli avviklet. Men romfolket har fått endelig frist til tirsdag. Foto: Martin Jacob Kristoffersen

Om romfolket ikke har forlatt leiren i grustaket på Årvoll innen klokka 18 tirsdag, vil eier Albert Kristian Hæhre be politiet fjerne dem.

Det sier leder Steinar Arnesen i bydelsutvalget på Bjerke til NTB. Til sammen er det nå 24 boenheter i leiren som ble etablert i et grustak på Årvoll for halvannen uke siden.

- Eierne av tomta har satt absolutt siste frist til klokken 18.00 tirsdag, sier han.

Trolig betyr det at politiet vil bli bedt om assistanse, slik at de av romfolket som fortsatt ikke har forlatt leiren, blir fjernet med makt. Det hadde på forhånd ikke vært kontakt mellom Hæhre og politiet i en slik sammen heng, ifølge Arnesen.

Verken Hæhre eller Vanessa Quintavalle, som eier 50 prosent hver av selskapet som eier grustaket, var å treffe på telefon mandag kveld. Arnesen opplyser imidlertid at bydel Bjerke etter en inspeksjon mandag måtte konstatere at de sanitære forholdene i leiren fortsatt ikke er tilfredsstillende.

Bydelsrepresentantene fikk imidlertid inntrykk av at de som oppholdte seg der, forberedte seg på å reise: «Det virker som om beboerne er i en flytteprosess, og leiren bærer preg av å være under avvikling», heter det seg i rapporten fra tilsynet.

- Mest mulig humant
Fredag var avviklingen allerede i gang.

- Stedet er under stenging, men romfolket har fått litt tid på seg slik at dette skal skje på mest mulig human måte, sa lederen for Bjerke bydelsutvalg, Steinar Arnesen, til Nettavisen.

Eierne jobber nå for at avviklingen skal skje på mest mulig skånsom måte.

- Planen for å avvikle leiren er presentert for sameieforeningene og Nabolagsforeningen og de er tilfredse med situasjonen, sier Arnesen.

Les mer her: Avviklingen av romleiren er i gang

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.