RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ta over Telemarksprosjektet

Sist oppdatert:
Det amerikanske olje- og offshoreselskapet Cal Dive bekrefter nå at Hydro har stoppet utviklingen av Telemark-feltet i Mexico-gulfen. Nå vil amerikanerne ta styringen med feltet fra Hydros oljesjef Tore Torvund & Co
Det går frem av en pressemelding fra Cal Dive som er partner i feltet og lisensen. Det var 23. desember at oljeavisen Upstream meldte at Hydro har lagt planene for en utbygging av Telemark-feltet på amerikanske sokkel i Mexico-gulfen på is. Meldingen ble da delvis bekreftet av en talsperson i Hydro.

Cal Dive skriver i pressemeldingen at de har fått beskjed av Hydro om at selskapet ikke vil gå videre med utviklingsplanen for dypvannsfeltet som ligger i Atwater Valley-blokk 63.

Cal Dive skriver også at deres heleide oljeselskap Energy Resource Technology ikke støttet utviklingsplanen til Hydro, og at selskapet nå ser på egne planer basert på teknologier for marginale felt som var fremlagt da Ert kjøpte andelen i mars i år. En revidert utviklingsplan vil måtte godkjennes av amerikanske oljemyndigheter, MMS.

- Cal Dive ser denne situasjonen som en interessant potensiell mulighet til å vise vår unike tilnærming til utvikling av marginale dypvannsfelt. ERT planlegger å ta posisjonen som operatør og presentere MMS en ny utviklingsplan som forhåpentlig vil få deres godkjennelse, sier kosnernsjef Owen Kratz i Cal Divbe i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere