Vil ta tilbake verdensrekorden

36 dager i et lite rom sammen med 6000 skorpioner! Det er målet Malena Hassan har satt seg. Klarer hun det, får hun tilbake verdensrekorden.

25.08.04 11:06

Foto: AP Photo/Vincent Thian

Malaysiske Malena, også kalt «Skorpiondronningen», satte verdensrekord sommeren 2001, da hun levde 30 dager i et rom sammen med 2700 skorpioner.

Men et år senere mistet hun rekorden til en kvinne fra Thailand, som oppholdt seg 32 dager i et rom med 3400 skorpioner. Nå vil « Skorpiondronningen» ha tilbake rekorden.

Hun har nå flyttet inn i et glassbur på 3,6 ganger 3 meter. Glassburet står i et kjøpesenter i Kuantan, 350 kilometer nordøst for Kuala Lumpur. Kun en gang daglig forlater hun buret for en 15 minutter lang pause på badet.

Ifølge nyhetsbyrået AP er den 27 år gamle malaysieren allerede stukket en gang, har feber, og sover knapt i det hele tatt om natta. Årsaken er selvsagt flere tusen skropioner som kravler over henne kontinuerlig.

- Nettene er verst. Jeg kan bare sove to-tre timer, siden skorpionene er så aktive på nattestid, sa 27-åringen til AP via en telefon som er satt inn i glassburet hun oppholder seg i.

Malena har trent seg opp gjennom flere år, og tåler å bli stukket. Men hun har selv sagt at hun trekker seg hvis hun blir stukket tre ganger i løpet av kort tid. Ifølge AP stikker imidlertid ikke skorpionene med mindre de blir stresset eller forstyrret, så 27-åringen forholder seg helt i ro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.