*Nettavisen* Nyheter.

Vil tilby færre sydenturer

Saga Solreiser, Ving og Star Tour vil kutter antallet sydenturer neste sommer. Grunnen er at selskapene taper penger når de selger restplasser til prisbevisste nordmenn.

- I sommer er altfor mange turer solgt til latterlige priser. Enkelte helt ned i 650 kroner til Middelhavet med hotell i en uke. Det er et rent tapsprosjekt, sier administrerende direktør Christian Grønli i Ving Norge til Aftenposten.

Derfor kutter selskapet antall reiser som legges ut for salg neste sommer. Salgssjef Marie-Anne Zachrisson i Saga Solreiser bekrefter trenden.

- Folk bestiller senere enn noen gang. Dermed blir det mange restplasser. Nå jobber vi aktivt med å redusere vårt tilbud foran neste sommer, sier Zachrisson.

Informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, mener det er flere grunner til bransjens feilvurdering av markedet i sommer. Hun mener SARS, svakere kronekurs, sterk konkurranse fra lavprisselskapene, og uroligheter på arbeidsmarkedet er noen av grunnene. Derfor kutter Star Tour rundt 20.000 reiser til neste sommer.

Høstferien er imidlertid en sikker suksess for reiselivet. Charterselskapene melder om stappfulle fly og ikke en lavprisbillett å oppdrive.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.