RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tilby opsjonshandel på Imarex

Sist oppdatert:
Shippingderivatbørsen Imarex introduserer nå en ny produktfamile til markedet for å øke handelen med derivater i shippingmarkedet
Det nye produktet som skal introduseres å Imarex er standardiserte klarerte opsjonskontrakter mot de mest likvide frakterutene innen tank og tørrbulk.

Handelen i de nye opsjonen vil starte 1. juni.

- Klarerte opsjonskontrakter er det nye store i dette markedet. Shippingbransjen vil fra begynnelsen av juni for første gang i historien har et fullt ut funksjonelt opsjonsmarkedet assosiert med sjøfrakt - nok en første for Imarex, sier konsernsjef Tom Even Mortensen i Imarex i en kommentar.

Fraktopsjonene, IFO vil gi markedet en mulighet til spekulere i endringen i frakteratene uten å måtte ta den store finansielle risikoen som er forbundet med kjøp av fysisk frakt eller frakte futures.

Imarex mener markedet for frakteopsjoner vil kunne nå samme størrelse som dagens futuresmarked, og derigjennom øke omfanget av det totale derivatmarkedet for skipsfrakt.

Imarex' partner NOS vil som i futureshandelen stå for clearing av de nye opsjonene, og står dermed som garantist for oppgjør av kontraktene.

Fraktebørsen skriver i samme melding at de i løpet av andre kvartal regner med å ha over 100 fullverdige børsmedlemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere