Vil tilby svensk TV- og radiohistorie på nettet

En regjeringsoppnevnt strategigruppe, med Christer Sturmark i spissen, foreslår å gjøre det svenske TV- og radioarkivet tilgjengelig for alle svensker på Internett.

20.06.08 11:01

Den svenske regjeringens IT-politiske strategigruppe kommer med drastiske forslag til hvordan få fart på Internett-bruken og da spesielt bruken av bredbånd i broderlandet: De vil gjøre hele Sverige Television og Sveriges Radios arkiv tilgjengelig på nettet.

Det var gruppens leder, Christer Sturmark, som la fram det 25 siders store dokumentet på en pressekonferanse i forrige uke.

Det melder Ny Teknik.

Her finner du pressemelding om saken

Den svenske regjeringen satte i juni 2003 i gang en IT-politisk strategigruppe som skal fungere som rådgivere for regjeringen og fungere som en pådriver for å oppnå det IT-politiske målet om et informasjonssamfunn for alle. Gruppen har mandat fram til november 2006 og ledes av Christer Sturmark, en tidligere dotcom-kjendis gjennom nettkonsulentselskapet Cell Network.

- Å gjøre arkivene tillgjengelige for alle skulle bli en "killer application", sier Sturmark til Ny Teknik.

I Norge har NRK siden Einar Førdes dager kjempet for ekstra milliontilskudd for å digitalisere arkivvirksomheten.

Strategigruppen foreslår at det settes ned en spesiell gruppe som arbeider spesifikt med IT og svensk kulturpolitikk. Å gjøre radio- og TV-materiale tilgjengelig for en bred allmenhet via nettet er et mål.

Kulturpolitikk er imidlertid kun ett av åtte områder som gruppen til Sturmark utreder. Et annet av forslagene, ifølge Ny Teknik, er å tildele alle svenske hjem og bedrifter med bredbåndsoppkobling sin egen, offentlige IP-adresse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.