RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil tiltale Ap-politiker for voldtekt

Ali Horori er Arbeiderpartiets bystyrerepresentant i Bodø
Ali Horori er Arbeiderpartiets bystyrerepresentant i Bodø Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Politiet i Salten ber Statsadvokatene i Nordland tiltale Arbeiderpartiets kommunepolitiker Ali Horori (34) for voldtekt.

Den 21. juni i år ble Arbeiderparties bystyrerepresentant i Bodø, Ali Horori, hentet av sivilt politi foran øynene på sine kolleger.

Årsaken politiet oppga var at Horori til tross for flere innkallinger har unnlatt å møte til avhør i en straffesak. Han ble sluppet fri etter et kvarter og var sterkt kritisk til politiets opptreden.

Bakgrunn: - Uholdbart av politiet

Denne torsdag formiddag sendte politiet sendte sin endelige siktelse, som også er forslag til tiltale, til statsadvokat Hilde Stoltenberg, skriver Avisa Nordland.

- Det eneste jeg kan si, er at vi har avsluttet etterforskningen og sendt vår innstilling til statsadvokaten. Jeg kan ikke kommentere innstillingen, sier politiadvokat Bjarte Walla til Avisa Nordland.

- Det er statsadvokaten som har påtalekompetansen i slike saker og som avgjør om det blir tiltale, og hva anklagen eventuelt er, sier Walla.

Heller ikke forsvarer eller bistandsadvokat er gjort kjent med innstillingen.

- Jeg er ikke i tvil om at innstillingen er tiltale etter straffelovens paragraf 192, første ledd, bokstav B, voldtekt av en som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til motstand, sier bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik.

Reagerer
- Jeg har ingen kommentar til instillingen, sier forsvarer Trond-Ivan Blomsø.

- Men jeg reagerer på at vi ikke blir orientert, og at vi heller ikke har fått utskrift av de siste vitneforklaringene, sier han.

- Min klient innrømmer seksuell kontakt, men at det ikke har skjedd noe straffbart, sier forsvareren.

Tøft
- Min klient har det tøft. Det er særlig ille å være fornærmet i denne saken, sier bistandsadvokaten.

- Gjerningsmannen er identifisert. Han har bagatellisert det som skjedde. Det gjør det ekstra ille for fornærmede. Dessuten er det andre omstendigheter i denne saken som gjør den spesiell, men det er forhold som jeg ikke ønsker å kommentere, sier Kristin Fagerheim Hammervik.

Politiet har sendt sin innstilling etter ytterligere etterforskningsskritt på oppfordring fra forsvareren. Det er gjennomført flere vitneavhør. Men politiet har også avvist flere etterforskningsskritt som har vært ønsket av forsvareren.

Hentet i bystyret
Det vakte oppsikt da politiet hentet Ali Horori på rådhuset 21. juni i år. Horori forklarte saken som en bagatell.

Politiet mener imidlertid at Horori møtte en kvinne i 30-årsalderen på et utested i Bodø 28. april i fjor. De kjente ikke hverandre fra før. Hun var beruset og visste ingen ting før hun kom til seg selv på Horori sitt arbeidssted i en svært kompromitterende situasjon.

Saken støvet ned hos politiet i ett år til etterforskningen igjen skjøt fart i sommer. Saken har fortsatt å ta tid fordi Horori stadig har byttet forsvarer og at det har vært vanskelig å få gjennomført avhør av siktede og vitner.

Les andre saker fra Avisa Nordland her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere