RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil utvikle sexkonsoll

Sist oppdatert:
Et amerikansk selskap ønsker å utvikle spillkonsollen kun for voksne.

(Spillmagasinet): Sexbox. Ordet har lenge vært en spøk og en parodi på Microsofts spillkonsoll Xbox. Men nå har selskapet Silicon Xtal Corporation registrert navnet i USA og beskriver konseptet som «et system for dataspill (...) som kjører spill kun myntet på voksne og som inneholder maskin- og programvare som skaffer tilgang til voksent innhold og underholdning i alle andre digitale former».

Det skriver nettsiden Game Set Watch.

Minimalt marked

I USA skilles det mellom aldersmerkingen «M» for «mature» og «AO» for «Adults Only». I Norge har vi ikke dette skillet, men AO-filmer og -spill blir normalt ikke solgt i vanlige butikker i USA, og er forbeholdt innhold av seksuell eller særlig voldelig karakter. Sexbox-en er altså en spillkonsoll beregnet på spill med aldersmerkingen AO.

Det er imidlertid vanskelig å se et marked for denne typen spillkonsoll. Mens spill med aldersgrensen 18+ er å finne i de fleste norske butikker som selger spill, vil amerikanske forbrukere i forsvinnende liten grad finne spill merket AO i butikken. Faktisk er bare drøye 20 spill publisert med aldersgrensen i løpet av de 15 årene det amerikanske Entertainment Software Rating Board har eksistert. Dermed utvikles det heller ikke mange spill av denne typen, og spill som blir merket AO endres og tilpasses gjerne en M-merking av utviklerne.

Aldersgrensens pris

Da den såkalte «hot coffee»-skandalen i «Grand Theft Auto: San Andreas» smalt for Take-Two Interactive, tapte selskapet ifølge egne tall 184 millioner kroner fordi AO-merkingen som fulgte minisexspillet førte til at de største butikkjedene fjernet spillet fra hyllene sine.

Det er antakelig grunnen til at Sexbox også «inneholder maskin- og programvare som skaffer tilgang til voksent innhold og underholdning i alle andre digitale former». Det vil si audio, video, DVD, HDTV, sosiale nettverk, webkameraer, nettbutikker, MMO-er og så videre.

Silicon Xtal Corporation utvikler kretskort som brukes i blant annet iPhone, MacBook, iMac, grafikkort fra Nvidia – og Xbox 360. I lys av forbindelsen med Microsoft er SXCs navnevalg på sin spillkonsoll noe spesiell.

Selskapet har ikke publisert noen offisielle uttalelser om den kommende konsollen, om den faktisk vil bli produsert eller eventuelt når den kan forventes lansert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere