Vil vaksinere ungdom mot antisemittisme

Overrabbiner Michael Melchior etter markeringen Fredens ring der muslimer slo ring rundt synagogen til Det Mosaiske Trossamfund i Oslo lørdag kveld.

Overrabbiner Michael Melchior etter markeringen Fredens ring der muslimer slo ring rundt synagogen til Det Mosaiske Trossamfund i Oslo lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Antisemittisme må inn i læreplanen i norsk skole, mener overrabbiner Michael Melchior ved den jødiske synagogen i Oslo.

Temaet er i dag svært begrenset behandlet i lærebøkene, ifølge en ny kartlegging fra Institutt for samfunnsforskning (ISF). Kartleggingen viser dessuten at Midtøsten-konflikten fører til at lærere vegrer seg for å snakke om antisemittisme. Lærere forteller til forskerne at det kan være vanskelig å undervise om historiske overgrep mot jøder på en skole som har mange muslimske elever.

An- På samme måte som at ungdom får vaksinasjon mot ulike sykdommer, burde man også få vaksinasjoner mot antisemittisme og hat mot andre, og lære om hva hatet har ført til. Det kommer nok ikke til å få forhindret terroren, men det kan få isolert terroristene, sier Melchior til Vårt Land.

Oslo-ordfører Fabian Stang (H) mener det kan være fornuftig å inkludere antisemittisme i læreplanen.

- Skolen jobber hver eneste dag med at alle har rett til å bli behandlet som enkeltindivider uavhengig av religion, etnisitet eller annet. Men det kan nok være fornuftig at vi tar inn antisemittisme i læreplanen når vi ser hvordan den har fått grobunn, sier Stang.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.