Gå til sidens hovedinnhold

Vil være en rasismefri bydel

Ved årsskiftet nådde Bydel Østensjø målet om å erklære samtlige tjenestesteder som rasismefrie soner. – Nå er jeg kjempestolt, sier bydelsdirektør Tove Stien.

ØSTENSJØ: I 2005 vedtok Østensjø bydelsutvalg (BU) at bydelen i løpet av en fireårsperiode skulle gjøre alle sine tjenestesteder til rasismefrie soner, gjennom å følge et opplegg utarbeidet av Norsk Folkehjelp.

I desember fikk de 12 siste tjenestestedene godkjent-skilt, og i BU brøt det ut applaus da bydelsdirektøren informerte om at målet var oppnådd.

Alle velkomne

Kravet for å bli erklært som rasismefri sone er blant annet at man har en utadrettet rasismefri profil og gjør oppmerksom på at alle er velkomne uansett hudfarge, religion eller kulturell bakgrunn.

– Minst to fra hvert tjenestested har gått på kurs, og alle ansatte har fått opplæring. I tillegg har alle tjenestesteder laget en handlingsplan før de har fått skiltet på veggen, forklarer Stien.

Hun har selv gått på det såkalte MOD-kurset om mangfold og dialog.

– Du blir utfordret på egne holdninger og inkludering, ikke bare når det gjelder rasisme. Vi bor i et mangfoldig samfunn, og dette dreier seg om alt fra seksualitet til religion, hudfarge og funksjonshemming, sier Stien.

– Sunt å bli utfordret

Bydel Østensjø har forpliktet seg til å ta enhver henvendelse om rasisme og utestengelse alvorlig, samt stå for mangfold og inkludering i hele sin virksomhet. Ved brudd på avtalen kan skiltene bli fjernet.

– Vi må jobbe videre med dette, men jeg tror det er sunt å hele tiden bli utfordret på holdninger, sier Stien.

– Jeg kan ikke garantere at vi nå er en rasismefri bydel, men jeg kan garantere at vi diskuterer dette og har fokus på holdninger, sier hun.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping