Gå til sidens hovedinnhold

Vil velte Norsk Tippings monopol

Norge står for tur etter at det danske spillmonopolet nå har falt, mener FrP.

Mandag meldte danske medier at over 60 år med spillmonopol står for fall. Lovforslaget om liberalisering av spillmarkedet skal være klart etter sommerferien.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Dette synes Fremskrittspartiet er svært gledelig. Dels fordi vi ikke liker monopoler, men aller mest fordi vi da igjen kan gjøre det mulig for frivillige lag og organisasjoner å hente inntekter andre steder enn gjennom loppemarked og vaffelsteking, sier Karin S. Woldseth i Fremskrittspartiet til NA24 Propaganda.

Ikke første gang
Stortingsrepresentanten mener en opphevelse av monopolet i Norge vil gi en mulighet til å demme opp for pengestrømmen ut av landet.

- Når vi vet at det går milliarder av kroner ut av Norge hvert år, via ulike nettspill, er opphevelsen av monopolet en mulighet for å demme opp for dette og få kontroll med en del av overskuddet, som da kan gå til frivillige lag og organisasjoner, fortsetter Woldseth.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Dette har Fremskrittspartiet forslått flere ganger uten å få gehør for det, men nå håper vi at også statsråd Giske vil se at dette er en bedre vei å gå for Norge. Både for å sikre at spillpengene blir i landet, og for å trygge at overskuddet kommer hele det norske folk til gode.

Må ikke legge ned
Men ikke alle synes noe om spillmonopolets fall i Danmark.

Actis - rusfeltets samarbeidsorgan er en paraplyorganisasjon for frivillige organisasjoner og sammenslutninger innen rus- og avhengighetsspørsmål - er uenig i at dette fører til at kulturministeren nå må åpne opp for at Norsk Tipping får konkurranse i Norge.

- Vi ser nå at de tre skandinaviske landene, som alle må forholde seg til EUs spillpolitikk og konkurranse fra utenlandske internettspillselskap, har valgt hver sin variant av de tre mulighetene som Norsk Teknologiråd skisserte i sin uttalelse ifra september 2008, sier generalsekretær Anne-Karin Kolstad.

Rådet foreslo tre løsninger; et påbud om å sperre utenlandske nettspillsteder, forbud mot å formidle betaling mellom spiller og spilltilbyder eller lisenssystem med strenge krav til tilbydere.

- Her til lands har man nå ute en høring om hvordan man kan hindre betaling til utenlandske spillnettsteder, i Sverige skal man sperre tilgang til utenlandske spillnettsiders IP-adresser og Danmark ser altså ut til å velge lisenser.

Løser ingen problemer
Det mener Kolstad at er en for lettvint - og for dårlig - løsning.

- Danmark tenker kanskje at de kan sørge for å få del av den store profittkaken til spillselskapene på denne måten, men sannheten er at det finnes rundt 2.000 spillselskap på nettet og kanskje fire danske lisenser. De 1996 som ikke får lisens, vil allikevel appellere til danske spillere, og kunne gi hyppigere og større premier enn dem som må betale i dyre dommer for å få lovlig tilgang på det danske markedet, sier Kolstad.

- I ytterste konsekvens vil dette si at danskene vil sende mer penger ut av landet og ha svært dårlig oversikt over et økende antall spilleavhengige, advarer generalsekretæren.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken