RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil verne bensinpumper

Foto: Alley, Ned (Scanpix)
Sist oppdatert:
Regjeringen blar opp 21 millioner kroner til en ny ordning som skal sikre fortsatt liv i nedleggingstruede drivstoffpumper i distriktene.

Oslo (ANB): Regjeringen blar opp 21 millioner kroner til en ny ordning som skal sikre fortsatt liv i nedleggingstruede drivstoffpumper i distriktene.

- Dette vil bidra til levende aktivitet i hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Sp-lederen har fått resten av regjeringen med seg på en slik ordning i neste års statsbudsjett. Det dreier seg om utvidelse av det såkalte Merkur-programmet som er opprettet for å støtte nærbutikker i utkantstrøk av landet.

Navarsete peker på at det har blitt lagt ned mange bensin- og dieselpumper fordi oljeselskapene ikke lenger ser butikk i drift av disse.

- Derfor oppretter regjeringen nå en ordning med driftstilskudd til de som lokalt vil sørge for videre drift av drivstoffpumpene. Det er også aktuelt å støtte etablering av nye mobile pumpeanlegg, sier Navarsete.

Hun ser for seg at nærbutikker kan stå for driften av nedleggingstruede drivstoffpumper.

- Utkantbutikkene bør generelt utvikles til å bli mer multifunksjonelle, sier Navarsete og nevner posttjenester, kafedrift og bensinpumper som eksepler.

- I dag er det mange som dessverre må kjøre lange avstander for å få seg drivstoff til bilen. Samtidig kan drivstoffpumper gi utkantbutikker nok et bein å stå på, sier hun. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere