*Nettavisen* Nyheter.

Vil vurdere tilregnelighet for Fredensborg-siktet

Oslo (NTB): Politiet vil be politilegen om en vurdering av tilregneligheten til 28-åringen som har tilstått å ha drept svenske Jonna Rask på Fredensborg i Oslo natt til tirsdag.

Svensk-brasilianeren tilsto at det var han som drepte Jonna Rask, viste politiet hvor drapskniven var gjemt og fengslingsspørsmålet ble avgjort ved kontorforretning.

Nå vil politiet framstille den svenske tidligere voldsdømte mannen for politilegen, melder TV 2. Politiadvokat Tina Helleland vil ha en vurdering av om mannen er strafferettslig tilregnelig.

- På grunn av sakens alvorlige karakter og de øvrige omstendighetene i saken, så vil siktede bli framstilt for politilegen med tanke på tilregnelighet, sier Helleland.

Ifølge TV 2 er det blant annet mannens forklaring til politiet og andre vitners utsagn som kan tyde på at mannen kan ha vært psykotisk under drapet. Dersom det er tilfelle må mannen erklæres utilregnelig og frifinnes for drapet på 26-åringen.

Oslo tingrett fengslet fredag alle de fire siktede mennene etter drapet. Tre er siktet for drap og drapsforsøk, mens for den fjerde har politiet redusert siktelsen til grovt ran. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.