RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill biljakt på kvinne i 190 km/t på E18

Foto: Bengt-Rune Nilsen
Sist oppdatert:
Politiet stengte E18 og la ut spikermatter for å stoppe en kvinne som villmannskjørte.

En kvinne kjørte opp mot 190 kilometer i timen på E18 i Stokke fredag ettermiddag, skriver Sandefjords Blad.

Det skal ha vært tett fredagstrafikk under kvinnens ville ferd, og politiet vurderte tidvis å avslutte jakten da de karakteriserte situasjonen som farlig.

Flere politipatruljer rykket ut for å få stanset kvinnen, og klokken 17.49 fikk politiet kontroll på bil og fører ved avkjøringen til Borgeskogen.

Mens lokalavisene rapporter om at kvinnen var oppe i 190 kilometer i timen på E18, vil ikke operasjonslederen i Vestfold, Tormod Kristiansen, bekrefte at farten var så høy.

- Det er det mediene som har sagt. Jeg har sagt at jeg ikke vil kommentere farten før jeg har fått mer informasjon fra patruljen, sier Kristiansen til Nettavisen.

Etterlyst pga. sykdom
- Politipatruljen kom i kontakt med bilfører ved Barkfyllinga og som var etterlyst fra Agder på grunn av sykdom. Hun ville ikke åpne bilen og kjørte ut på E18 retning Larvik i stor hastighet, har operasjonsleder Kristiansen, uttalt til Tønsberg Blad.

Da kvinnen nektet å åpne bildøra da hun ble stanset, måtte politiet slå inn en bilrute for å få pågrepet henne, skriver Tønsberg Blad.

Ifølge politiet var kvinnen i ferd med å kollidere med andre bilister på europaveien.

- Suicidal-melding
- Det jeg kan si er at vi har fått en suicidal-melding på henne, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Løvnes, til Nettavisen.

- Og da er det et menneske som er sykt som har havnet på veien og måtte stoppes, sier Løvnes.

Operasjonslederen er svært sparsom med opplysninger, og vil ikke si om kvinnen ble fulgt av patrulje fra Agder til Vestfold eller ikke, der hun ble stoppet.

Operasjonsleder i Vestfold politidistrikt opplyser til Nettavisen at kvinnen har førerkort. Dette er imidlertid nå inndratt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere