RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill sex i drømmeland

Sist oppdatert:
Når kvinner drømmer om sex er det hyggelig og en nytelse men når menn gjør det er det ofte ubehagelig sier forfatter Julie Knarvik.

-Forskning viser at kvinners seksuelle drømmer ofte dreier seg om hyggelig ting og nytelse, mens menns seksuelle drømmer ofte kan være upersonlige og ubehagelige forteller Julie Knarvik til Dagbladet, hun er forfatter av boka «Somnia», som handler om moderne drømmeforskning.

Det er psykoanalytiker Raymond Rainville som har kommet fram til at det er store forskjeller mellom kjønnene når det gjelder seksueller drømmer, men Rainville sier drømmene ikke reflekterer vårt virkelige sexliv.

Ukjente sexpartnere

Guttas seksuelle drømmer inneholder action og ukjente sexpartnere mens jentenes seksuelle drømmer ofte handler om følelser og personlige relasjoner.

Rainvilles sin forkning viser at jo tryggere du er på deg selv og din kjønnsidentitet - jo større sjanse er det for at du opplever vill sex i drømme.

Sex med sjefen

Noen drømmer om sexorgier, noen om sex med prostituerte eller kanskje sex med sjefen, alle disse drømmene har en forklaring og det er en grunn til at disse drømmene dukker opp. Astri Hognestad er psykoterapeut og forklarer til Dagbladet at orgier kan være så enkelt som et symbol på livskraft.

Takk og lov, kanskje, er det bare en til to prosent av drømmene våre som er seksuelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere