RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vill telekamp om 30.000 kunder

Sist oppdatert:
I slutten av juni overtok Briiz Telecom alle kundene til skandaleselskapet Fix Telecom. Dermed risikerer teleselskapet Ventelo å miste mellom 25 og 30 millioner kroner. Sjekk den ville telekrigen her
(Bilde: Illustrasjon)

24. juni kom det en oppsiktsvekkende pressemelding fra teleselskapet Briiz Telecom, en pressemelding som gikk så ubemerket det kunne gå i det norske telemarkedet, men som fortalte en dramatisk historie.

I pressemeldingen meldte Briiz Telecom at de hadde overtatt alle kundene til Fix Telecom, hele 30.000 kunder. Det var ikke Fix Telecom som hadde gitt kundene til konkurrenten Briiz, men Fixs leverandør MCI som hadde overført dem etter at Fix ikke hadde betalt noe som helst.

Ifølge kilder iMarkedet.no har snakket med skal imidlertid Ventelo ha lånt Fix Telecom mellom 25 og 30 millioner kroner, som ble brukt til å betale det utestående til MCI. Med i dealen var det også at kundene til Fix skulle overføres Ventelo.

Betalte gjeld – fikk ingen ting

Dette var imidlertid for sent, og nå tyder mye på at pengene er tapt for sørlandselskapet Ventelo, med investoren Engebrekt Fekene i spissen.

Ventelos penger gikk til å betale gjelden Fix Telecom hadde til MCI, noe som også ble gjort. Men da kundene skulle flyttes over til Ventelo merket selskapet at det ikke lenger var noen kunder å flytte over – kundene var allerede overflyttet av MCI til Briiz.

Gjelden skal ha vært på i størrelsesorden 30 millioner kroner, penger som ble lånt ut til Fix Telecom fra Ventelo, og som ble betalt til MCI. Men hvorfor flyttet da MCI over kundene til Fix Telecom til Briiz?

Kilder iMarkedet.no har snakket med sier at MCI ikke ville risikere sitt navn og rykte med å samarbeide med Fix Telecom, som på grunn av problemer med kundeservice hadde fått både Post- og Teletilsynet og Forbrukerombudet på nakken.

Senest mandag gikk Post- og Teletilsynet ut og advarte Fix Telecom, som de har slitt med å komme i kontakt med, mot at de vil bli strøket fra den offisielle prisoversikten Telepriser.no dersom de ikke retter seg etter tilsynets krav.

Gjør emisjon

Briiz Telecom gjør i disse dager en emisjon gjennom meglerhuset Pareto Securities. At selskapet fikk sikret seg rundt 30.000 kunder fra Fix Telecom til en svært lav kostnad har uten tvil gjort selskapet mer attraktivt.

Briiz Telecom skal også etter det iMarkedet.no forstår noteres på OTC-listen til Norges Fondsmeglerforbund etter at emisjonen er gjort.

Nekter å kommentere

MCI nekter å kommentere saken ovenfor iMarkedet.no og pressetalskvinne Annika Jungeteg-Falkman, svarer utelukkende 'Vi vil ikke kommentere den forretningsavgjørelsen' på iMarkedet.nos spørsmål.

Adm. direktør Thore Berthelsen i Ventelo Norge har ikke vært tilgjengelig for kommentar, og har ikke besvart iMarkedet.nos gjentatte henvendelser.

Styreformann i Ventelo Norge, Per Morten Torvildsen, ville ikke kommentere saken, mens iMarkedet.no ikke har lykkes å komme i kontakt med representanter fra Fix Telecom, til tross for gjentatte forsøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere