*Nettavisen* Nyheter.

Vill vold for voksne

«Grand Theft Auto: San Andreas» til PC gjør deg til en psykopat med trang til å skyte på alt og alle. Vilt og vakkert for voksne.

16.06.05 13:14

Les først: Denne anmeldelsen måler PC-utgaven opp mot PS2-versjonen. Har du lyst til å vite mer om selve spillet, anbefaler vi anmeldelen vår av PS2-utgaven .

Solen står høyt på himmelen og jeg har akuratt gitt noen Balla-fjols klar beskjed om at området de befant seg på tilhører Grove Street. Løpet på geværet er fortsatt varmt i det jeg beordrer Carl Johnson til å sette seg inn i nærmeste bil. Uten tak, med radioen på full guffe og det perfekte sommervær, cruiser jeg litt rundt og ser på byen og ikke minst damene.

Playstation 2-versjonen av «Grand Theft Auto: San Andreas» tok verden med storm i vinter. Men selvom det er et av de beste spillene noensinne, har det sine feil og mangler. Det hakker, har lastetider fra et annet varmt sted og et siktesystem som eieren av det andre varme stedet står bak.

Derfor er det så fint at Rockstar konverterer spillet til andre plattformer. Selskapet retter opp feilene fra PS2-utgaven og klapper seg selv fornøyd på ryggen.

Vi tar det mest opplagte først; grafikken er så mye penere at du ofte sitter med følelsen av å spille et annet spill. Selv på svakere maskiner ser Los Santos sin ghetto og kasinoene i Las Venturas nydelige ut. Tilgangen på mer kraft løser også et annet problem. Så lenge instillingene er fornuftige, er hakking et fremmedord.

At hele spillet befinner seg på et medie som gjør DVD-leseren på PS2 til skamme, korter ned lastetidene betraktlig. På Playstation rekker du ofte både dopause og en matbit før spillet er oppe og kjører, og tiden det tar fra du går inn i et hus til du er inne er så lang at du lurer på om maskinen har krasjet.

Kortere lastetider betyr ikke bare mindre venting. «San Andreas» vil så gjerne være en film, og flyten blir mye bedre når du ikke må stirre på en sort skjerm i en hel haug sekunder før noe skjer. På PC er det ikke pause mellom mellomsekvenser og selve spillet. Og du er inne i en bygningen sekundet etter at du går inn yttterdøra.

Kontrollen har fått en overhaling av han der oppe, og er en drøm å ha med og gjøre. Musa gjør den tidligere så irriterende siktingen til en smertefri prosess. Istedenfor å bare skyte når du må, gjør PC-utgaven deg til en psykopat med trang til å skyte på alt og alle.

Hvis PS2-versjonen av «San Andreas» er et egg, er PC-versjonen slegga som knuser det. De ulike forbedringene gjør opplevelsen mye bedre. Spillet bør absolutt vær en del av spillsamlingen din. Om enn bare på grunn av den lekre boka som følger med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.