RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville beskytte byen - må 45 dager i fengsel

Foto: Tore Myrberg (Aust Agder Blad)
Var ikke fornøyd med politidekningen. Tok med seg våpen og passet på byen mens politiet var borte.

Det var i hvertfall det politiet mener mannen selv forklarte da han i juli i fjor ble konfrontert med å ha en revolver ladd med seks skudd liggende i bilen mens han sto parkert på motsatt side av veien for politistasjonen.

Og Aust-Agder tingrett så ingen grunn til ikke å tro på politiet.

Det skriver Aust Agder Blad.

Kvinne så håndjern i bilvinduet
Hele saken begynte med at en kvinne kontaktet politiet fordi hun hadde sett en mannsperson sitte i bilen, og at det lå håndjern og en politilue på innsiden av frontruten. Da to politibetjenter gikk bort for å snakke med mannen, begynte saken å ta av.

Under samtalen så den ene betjenten revolveren som lå på gulvet foran baksetet, og det viste seg at revolveren var ladd. Selv forklarte 70-åringen at det skyldtes at han kom fra byens pistolklubb, og hadde glemt at revolveren var ladd. Dette trodde imidlertid ikke retten noe på.

En ransakelse av bilen gjorde at poltiiet også fant to kniver og 14 ekstra patroner tilhørende revolveren.

Risørmannen forklarte i retten at han hadde fått håndjernene og luen med politiemblemet gjennom politikontakter i USA da han bodde der. Videre forklart han at han ofte kjørte rundt i Risør sentrum for å holde ro og orden, og holdt oppsyn med byen og det kriminelle miljøet. I den sammenheng skal han flere ganger ha brukt håndjernene.

Fant flere våpen i bolig
Som følge av funnene dro politiet hjem og ransaket mannens bolig. Her fant man flere våpen på et soverommet og en stor mengde ammunisjon i en kjellerbod.

På soverommet fant man en Mauser rifle i et skap, og en pistol i en kommode.

Samlet mente aktor at forholdene var så grove at han ønsket 90 dagers fengsel for 70-åringen. Forsvareren på sin side mente hans klient burde få samfunnsstraff. Mannen selv erklærte seg ikke skyldig i rettssalen.

Må i fengsel
Aust-Agder Tingrett mente imidlertid at overtredelsen ikke var så grov som aktor ville ha det til, og at det fikk holde med 45 dagers fengsel. Blant annet fant de ikke noe ulovlig i oppbevaringen av ammunisjonen, og viste også til at mannen er tidligere ustraffet.

Siden han ikke ble dømt for alle forholdene, slapp mannen saksomkostninger, men må konstatere at alle våpnene ble inndratt.

Les flere saker fra Aust Agder Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere