RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville bombe påskegudstjeneste i Nigeria

Sist oppdatert:
Kano (NTB-Reuters-AFP): Minst 16 mennesker ble drept da en bombe eksploderte i nærheten av en kirke i Nigeria første påskedag.

I tillegg til de drepte ble 35 personer såret, opplyser politiet i byen Kaduna. Minst én bil lastet med sprengstoff eksploderte i nærheten av kirken midt under påskegudstjenesten.

- Fra balkongen min kunne jeg se politimenn løfte døde og sårede på kjøretøy som sto og ventet, forteller en lokal innbygger på telefon til nyhetsbyrået AFP.

Ifølge én kilde på stedet ble en selvmordsbomber i en bil oppdaget av sikkerhetsfolk og jaget bort. Bomben skal ha gått i luften et lite stykke unna, og flertallet av de drepte var førere av motorsykkeldrosjer og tilfeldige forbipasserende.

Foreløpig har ingen tatt på seg ansvaret for bombeaksjonen. Men den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram har stått bak en rekke terrorangrep i Nigeria de siste månedene.

Første juledag i fjor gikk gruppa til angrep på kirker og andre sivile mål. Det blodigste angrepet fant sted i hovedstaden Abuja, der 44 mennesker ble drept. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere