Gå til sidens hovedinnhold

Ville bygge luksusfarm i Frankrike

På et tidspunkt kjøpte selskapet Uppstrøm eide, Paleum, en gård i Normadie i Frankrike. Der ville de drive hesteoppdrett. Carl Fredrik Seim skulle være med.

Tor Arne Uppstrøm smilte i retten da han la ut om hvor flott dette ville bli, skriver Bergensavisen.

– Her hadde vi det friskeste gresset noen kan tenke seg, og det beste jordsmonnet man kan kjøpe for penger. Naboen var den rikeste greske rederen. Vi så for oss at ordentlig rike greske redere med hesteinteresse skulle kunne være interessert i prosjektet, sa Uppstrøm i retten.

Han la til at det var et strålende flott hus, en egen såkalt mansion og flotte staller «og sånn».

– Det var full enighet om prosjektet i Paleum om prosjektet innledningsvis, men da budsjettene ikke holdt under oppussingen, ville noen selge og ta tapet. Jeg ville fortsette å hanke inn fortjenesten, sa Uppstrøm.

Seim var interessert i å gå inn i prosjektet med å kjøpe halvparten, ifølge Uppstrøm. Han anslo at det ville koste ham omlag 40 millioner kroner.

Uppstrøm antydet at driften nesten ville gå av seg selv.

– Senterpartiet ville misunne de franske bøndene. Vi kunne drive bare på subsidier, sa Uppstrøm.

Aktiv i London
TV 2 har i løpet av de to siste årene fulgt forretningsmannens virksomhet i London. Han bor i en eksklusiv leilighet i fasjonable Kensington. Derfra driver Uppstrøm handel med kostbar kunst og galopphest.

Senest for en knapp måned siden filmet TV 2s kamerateam ham mens han lesset dyr kunst ut av bilen sin, som for øvrig er en Mercedes S 600 L, utstyrt med et personlig nummerskilt «UP07 TOR». I tillegg kjører han rundt i en Range Rover med nummerskiltet «UP06 TOR».

TV 2 har vist at Uppstrøm lever et aktivt, men tilbaketrukket liv i den britiske hovedstaden. Han beveger seg i strøket rundt det eksklusive varemagasinet Harrod's, der han møter kunder.

Arrestert
Ifølge en legeerklæring heter det at Uppstrøm lider av en depressiv lidelse. Uppstrøm var innlagt på sykehuset Capio Nightingale, samme sted som kjendisene bruker når de skal inn og avruses. Det var blant annet her en annen som ikke møter i retten i Bergen holdt til, Amy Winehouse. En natt på dette sykehuset koster rundt 20.000 kroner.

411 ansatte mistet jobben da Mjellem & Karlsen ble slått konkurs i 2002, etter at Carl Fredrik Seim, som er dømt til fire års fengsel i samme sak, kjøpte selskapet Møllendalsbakken 9 AS av Paleum for 132 millioner i 2001. 12. mars 2002 kjøpte den da 28 år gamle Seim HMS Holding som blant annet eide hele Mjellem & Karlsen.

Etter konkursen slo DnB Eiendom fast at bare tomten bare var verdt 150 millioner – i sterk kontrast til Seims samlede tinglyste gjeld, 553,68 millioner kroner.

Seim ble arrestert i 2003. Siktet for grov økonomisk utroskap og for å ha tappet Mjellem & Karlsen-systemet for 40 millioner kroner.

Seim har sonet fire års fengsel for forholdet. Uppstrøm kan få opp til seks års fengsel.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken