*Nettavisen* Nyheter.

Ville bytte billetter mot Idol-stemmer

Et eventbyrå som har Idol-deltakeren Christian Stenseng (21) på lønningslisten, lokket ungdommer med billetter til hans show om de stemte ham frem i Idol.

04.05.05 09:39

(SIDE2): Det er Norges største eventbyrå, Skandinaviske, som har sendt ut e-post til ungdommer med oppfordring om å stemme frem Stenseng i Idol. For å få folk til å stemme, lokket de med gratisbilletter til et show med Christian Stenseng til den som får med seg flest mulig fra samme sted til å stemme ham videre, skriver VG.

E-posten har blitt sendt ut til ungdommer som har registrert seg på en e-postliste i forbindelse med deres Snow-Show.

TV 2 forfølger ikke saken
Selv om de senere kan tjene penger på Stenseng, mener Julius Soleheim i Skandinaviske at det er uproblematisk at har forsøkt å få artisten videre i Idol.

- Det var superpositivt at vi gjorde dette. Vi backer opp Christian 100 prosent. Om det var rettferdig eller ikke kan sikkert diskuteres, men dette blir på samme måte som at lokalavisene til deltakerne backer opp sine idoler og oppfordrer bygda til å stemme, sier han til VG.

Ettersom Christian Stenseng nå er ute av Idol ser ikke TV 2 på dette som en case, opplyser prosjektleder for Idol Rolf Wenell.

Sendte 1200 SMS om Idol-David
Firmaet Talent SMS sendte i mars ut SMS til over 1.000 personer med oppfordring om å stemme på Idol-deltakeren David Bakke. De fikk kritikk for å ha forsøkt å tjene penger på Bakkes suksess.

Les mer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.