*Nettavisen* Nyheter.

Ville drepe et barn - endte opp med å knivstikke 89-åring

Aktor ba om fire års fengsel for forsettlig drapsforsøk. 20-åringen innrømmer at hun ville drepe noen, og så etter både barn og eldre, men hevder at hun kun ville skade Eva Killi (89) som ble knivstukket to ganger ir yggen i fjor.Foto:

Aktor ba om fire års fengsel for forsettlig drapsforsøk. 20-åringen innrømmer at hun ville drepe noen, og så etter både barn og eldre, men hevder at hun kun ville skade Eva Killi (89) som ble knivstukket to ganger ir yggen i fjor.Foto: Foto: Tonje E. Skjørtvedt (Østlands-Posten)

Den 19 år gamle kvinnen hadde bestemt seg for å drepe et barn på skoleveien, men forsov seg. Kort tid etter knivstakk hun Eva Killi (89).

Østlands-Posten: Larvik-kvinnen hadde tenkt på å drepe eller skade noen i to år, da hun knivstakk 89 år gamle Eva Killi den 23. oktober i fjor.

Da hadde hun brukt tre dager på å reise rundt i Larvik og Sandefjord for å finne et egnet offer. Hun siktet seg inn på barn eller eldre, fordi de var enklere å drepe eller skade. Det kom fram under straffesaken mot kvinnen i Larvik tingrett denne uka, skriver Østlands-Posten.

Fulgte etter et barn

I jakten på sitt offer vurderte den nå 20 år gamle kvinnen å kjøre ned et menneske med bil, og forklarte i retten at hun hadde sett flere passende ofre. På kjøpesenteret Amfi i Larvik fulgte hun etter ei ni år gammel jente inn på toalettet, og innrømmer at hun hadde tenkt å drepe eller skade jenta. Hun trakk seg imidlertid tilbake.

Morgenen den 23. oktober hadde hun bestemt seg for å drepe et barn på skoleveien, men forsov seg, og Killi ble et tilfeldig offer noen timer senere.

Googlet drapsmetoder

Kniven traff 89-åringen to ganger i ryggen, en gang i skulderbladet, og en gang i ribbeinet. Treffstedet gjorde at Killi slapp unna med mindre skader, skriver Østlands-Posten.

I retten la aktoratet fram beviser på at hun 71 ganger hadde googlet hvordan man knivstikker noen i ryggen. Hun hadde også googlet drap på barn og hva som skjer hvis man kjører på et menneske.

Den rettspsykiatriske rapporten konkluderte med at kvinnen var tilregnelig da hun knivstakk Killi. 20-åringen har imidlertid psykiske diagnoser, og en nedsatt funskjonsevne.

Kvinnen skal ikke ha vist noen anger mens hun har sittet i varetekt etter drapsforsøket. Derimot skal hun ha uttalt at hun ikke kunne slippe ut, for da kom hun til å gjøre det samme igjen.

Forsett om å drepe?

20-åringen innrømmet å ha knivstukket Killi, men nekter straffskyld for forsettlig drapsforsøk. I retten hevdet hun at hun kun ville skade Killi, ikke drepe henne, skriver Østlands-Posten.

Forsvarer Karoline Bekkoset påpekte at 20-åringen forklarte seg sannferdig i andre deler av sin forklaring, og ba retten tro på det.

Aktor, statsadvokat Per Halsbog, var imidlertid ikke i tvil om at kvinnen ønsket å drepe, og la ned påstand om fire års fengsel. Dommen faller på mandag.

Les flere saker hos Østlands-Posten.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.