Gå til sidens hovedinnhold

Ville drepe med flaske

En mann er dømt til psykisk helsevern etter drapsforsøk.

TINGRETTEN: En 55-åring fra Teisen er dømt til tvungent psykisk helsevern etter han forsøkte å drepe en annen mann med en knust glassflaske.

«Grisedrap»

Det var i mars 2008 at 55-åringen gikk løs på en annen mann med en knust glassflaske.

Retten mener at den dømte nøye overveide sine handlinger. Hendelsen skjedde på en Narvesen-kiosk klokken 09 morgenen. Den dømte mannen hadde også to kniver på seg denne dagen.

55-åringen har fortalt i avhør at han dro til Narvesen, der fornærmete jobber, for å få tilbake penger han mente han var fralurt. Han mente at fornærmete hacket seg inn på hans konto, gradvis tappet den for penger, og at det dreide seg om millionbeløp. Dette mener retten er ren vrangforestillinger.

Den dømte slo mot fornærmete med flasken, og traff han i halsen. Fornærmete fikk et syv centimeter langt kutt, og måtte sy 15 sting.

Videre fortalte 55-åringen i avhør at dersom fornærmete ikke gjorde opp for seg skulle han begå et «grisedrap», ved kutte hovedpulsåren til fornærmete.

Lang sykehistorie

Selv om den dømte mannen skal ha vært klar over handlingene, var han i psykose. Han har en psykiatrisk historie bak seg. 55-åringen begynte med rusmidler i en alder av 14 år, som 17-åring hadde han et betydelig rusforbruk og levde på ulike hospitser i byen.

I 1986 ble han dømt for drap.

Den dømte møtte ikke til forhandlingene. Han har uttalt til psykologene at han ikke ser noen sammenheng mellom sykdommen og drapet han begikk, eller voldshandlingen han nå er dømt for. Mannen har vært psykisk syk i mange år, og har flere voldshandlinger bak seg.

Han har også vært innlagt til psykiatriske behandlinger tidligere, og sakskyndige mener han både har vært eller er schizofren og paranoid.

55-åringen har sagt til sakskyndige at han ikke tror han vil ta noen andre rusmidler enn hasj etter dette, og at han ikke utgjør noen fare for samfunnet. Det var ikke retten enig i, og dømte han til tvungent psykisk helsevern, og inndragning av de to knivene han bar under angrepet.

I retten møtte to vitner og en sakskyndig psykolog.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer