RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville drepe p-vakt med løksekk

Sist oppdatert:
Mannen (41) skulle slå ihjel parkeringsvakt med løksekk, men slapp med 4000 kroner i bot.

(iOslo.no) 41-åringen er bosatt i Oslo og jobber deltid i en dagligvareforretning. Den 27. april 2007 hentet tiltalte varer til butikken i en varebil som han disponerer. Mannen parkerte varebilen utenfor butikken for å lesse varer. Butikkens parkeringsplass var nemlig opptatt, og dermed kom parkeringsvakta løpende for å bøtelegge den nå domfelte mannen, som var i ferd med å lesse varer.

41-åringene og vennene hans i butikken prøvde å forklare parkeringsvakta at de pleide å få en advarsel når denne situasjonen oppsto, men at det også var alt. Men denne parkeringsvakta var fast bestemt på å skrive ut en bot.

Ville drepe vakta
Domfelte kom springende ut på gaten og tok fra parkerings-førstebetjenten pennen som han holdt i hånden og at han la hånden på gebyrblokken hans og sa at han skulle flytte bilen sin. Denne handlingen førte til at han ble dømt for å hindre en offentlig tjenestemann i å gjøre jobben sin.

Så flyttet han bilen sin og kom løpende tilbake med en løksekk i hendene. Han ble så provosert av at parkeringsvakta insisterte på å bøtelegge ham at han truet med å slå ham ihjel med løksekken. Dermed slo han den også inn i armen på parkeringsvakta. Løksekk-volden ble utløst av at parkeringsvakta opplyste om at mannen ville få boten i posten.

Politiet glemte saken
Oslo tingrett dømte mannen til 21 dager som gjøres betinget og en bot på kr 4 000. Egentlig skal vold mot offentlige tjenestepersoner straffes med ubetinget fengsel, men:

«Når retten likevel er kommet til at det kan reageres med betinget fengsel er det sett hen til at hendelsen fant sted for ca 1 ½ år siden og at tiltalte først ble kalt inn til avhør ett år etter det straffbare forholdet fant sted. Tidsforløpet skyldes at saken ved en feiltagelse ble forglemt hos politiet,» heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Les flere saker fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere