RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville etter nettbilder

Nordmenn bestiller bilder på nett som aldri før.

Nordmenn elsker digitale bilder, og bestiller bildeutskrifter som aldri før. Ifølge en undersøkelse utført av Visendi i samarbeid med IKT-Norge og Fotorådet bestiller nærmere 35 prosent digitale bildeutskrifter på internett.

55 prosent skriver ut bildene sine selv, mens 24 velger å gå innom en fotobutikk for å bestille bildene sine der.

Flest fra nett
Selv om det er flere som oppgir at de skriver ut bilder hjemme, enn at de bestiller via internett er det ingen tvil om hvor det blir laget flest bilder. Ifølge en pressemelding fra Fotorådet fikk nettbestillerne lagd i snitt 394 bilder, de som brukte fotobutikkene bestilte 214 bilder, mens hjemmeproduksjonen besto av 106 papirbilder.

Andelen brukere som skriver ut bilder hjemme har vært stabilt gjennom flere år, og kvaliteten på hjemmelagde bilder har blitt stadig bedre.

Bruksmuligheter
Informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet sier det er mange brukere av digitalkamera som ikke er klar over alle mulighetene de har med digitale bilder og bare ser dem på kameraskjermen og dataskjermen.

- Det flotte med digitale bilder er jo at de kan brukes på så mange måter, sier Førsund og nevner blant annet TV-skjermen, prosjektor og digitale bilderammer som skifter bilde automatisk.

I tillegg tilbyr stadig flere fotobutikker på nett fotobøker. For noen få hundrelapper kan folk utforme og tekste sine egne album. Du kan velge mellom myke og stive permer, lage album med få eller mange sider, små og store bilder og skrive beskrivende tekster til bildene dine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere