RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville etter ny superdiett

Sist oppdatert:
Australienere eser utover i takt med amerikanerne, men nå kjøper de en ny diettbok som slår ut selveste Harry Potter. Les hvorfor.

(SIDE2): Australia er kanskje mest kjent for slanke og brune mennesker på stranden, men nå begynner landet «down under» å slite med overvekt på farlig likt nivå med USA. Gleden var derfor stor blant «aussiene» når statlige vitenskapsmenn utviklet en helt ny diett.

Slår ut Harry Potter
Commonwealth Scientific og Industrial Research Organization (CSIRO) bestemte seg for å studere flere typer dietter og resultatet ble en diett og «CSIRO Total Wellbeing Diet book», som har solgt 370 000 kopier og forventes å nå millionen i Australia.

Boka har slått bestselgere som «Da Vinci Koden» og «Harry Potter» og andre land melder nå sin interesse, skriver Yahoo News.

Farlig kjøttinntak
Men ved denne dietten som ved de andre finnes det skeptikere. Dietten anbefaler nemlig å spise så mye som 200 gram rødt kjøtt fire ganger i uka.

Kjendistrener og forfatter av sin egen diettbok, Dr John Tickell, mener dietten inneholder faretruende mye rødt kjøtt.

- kreftforeningen forteller oss at det er en sammenheng mellom et økende konsum av rødt kjøtt og tarmkreft, jeg legger kun frem fakta, jeg er redd australienere må beskyttes for seg selv, sier han.

TV 2 Nettavisen har nylig lansert Fedonklubben. Den kan du besøke her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere