RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ville gatekamper

Du trenger verken nestegenerasjon eller 3D-grafikk for å gi noen skikkelig juling.

(Spillmagasinet): «Street Fighter»-serien er en av de største slåssespillseriene og har latt folk denge løs på hverandre i 2D i nesten tjue år.

Etter at Capcom, utviklerne, var ferdige med å melke «Street Fighter 2» (som ble oppgradert, utvidet og finjustert fem ganger), begynte de å jobbe med «Street Fighter Alpha».

Da

I 1995 ble det første «Alpha»-spillet lansert og de største nyhetene var en helt ny grafikkmotor og -stil – alt så ut som det var hentet fra anime – og en rekke nye teknikker.

Blant annet kunne du blokkere i lufta og utføre en ny type kombinasjoner, men spillet var dessverre ubalansert og enkelte figurer og angrep var altfor kraftige.

Deretter gikk det slag i slag, for allerede året etter kom «Alpha 2». Capcom la til et par nye figurer, balanserte spillet bedre og justerte litt hist og pist.

Etter det stod det som mange regner som det beste «Street Fighter»-spillet noensinne, «Alpha 3», for tur. I tillegg til noen nye figurer og den vanlige balanseringen og finjusteringen, kunne du blant annet velge mellom tre slåssestiler (eller /ism’s /om du vil) for hver figur og fortsette angrepskombinasjoner i lufta.

Nå er de tre «Alpha»-spillene, et par ekstrautgaver og det hysterisk morsomme slåssespillet «Super Gem Fighter», hvor ulike krystaller låser opp noen sinnsyke spesialangrep, samlet og gitt ut under navnet «Street Fighter Alpha Anthology».

Spillene er like morsomme og utfordrende nå som da. Takket være den deilige kontrollen går det meste av seg selv og du lærer mens du spiller. Det grunnleggende sitter i løpet av få minutter, men spillene har mange lag med ulike triks og teknikker som du må trenge gjennom for og mestre de.

Motstanden er god forutsatt at du setter opp vanskelighetsgraden litt, men som i slåssespill flest er det flerspillermodusen som får kjørt seg hardest. Du har mange lange og intense kamper mot kompisene dine foran deg hvis du investere i denne pakken.

Hvorfor så mye?

Hvorfor de har lagt ved de to første «Alpha»-spillene når treeren er det desidert beste og det du kommer til å spille, er et lite mysterium. De to første spillene er ikke av interesse for andre enn de som er nysgjerrige på hvordan serien har utviklet seg.

Heldigvis er «Street Fighter Alpha 3» så bra at det alene er god nok grunn til å kjøpe «Street Fighter Anthology», selv for de som bare såvidt er interessert i slåssespill.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere