Gå til sidens hovedinnhold

- Ville gjort alt for å få henne tilbake

Familien holdt minnestund for avdøde Døndu Tulum.

TØYEN (Nettavisen): «Vår kjære mor, mormor og bestemor. Vi er i dyp sorg etter tragedien som rammet deg og alle oss andre. Vi savner deg ufattelig mye. Plassen din i våre hjerter kan aldri bli erstattet. Du var mer som en venn, enn mor og bestemor».

Slik ønsker Busra Ucarli (19) å minnes sin avdøde bestemor Døndu Tulum (63). Lørdag ettermiddag holdt familie, venner og bekjente minnestund for Tulum utenfor familiens hjem på Tøyen.

- Hun var en engel, og som en bestevenn mer enn en bestemor. Hun hjalp alle som trengte det, og vi kunne alltid komme til henne om det var noe vi lurte på, sier Busra Ucarli til Nettavisen.

- Hadde jeg hatt sjansen, ville jeg gjort alt for å få henne tilbake. Det finnes ingen garanti for livet og ingen vet hva som vil skje.

- Leit og tragisk
Rundt 20 personer hadde møtt opp for å hedre den avdøde bestemoren lørdag, og det ble tent lys og lagt ned blomster til minne om kvinnen som ble 63 år gammel. Barnebarnet Busra sa også noen ord, før det hele ble avsluttet med ett minutts stillhet.

- Vi er veldig takknemlige for at så mange møtte opp for å støtte oss i en tid da vi føler sorg og smerte, sier en sørgende Ucarli.

- Dette er bare leit og tragisk. Det er tungt bare å gå forbi her, etter det som har skjedd, sier hun, tett omringet av familien.

Ambulansebråket
Tulum døde i forbindelse med ambulansebråket på Tøyen 3. januar i år. En sak som har fått mye oppmerksomhet og blitt diskutert i mediene de siste ukene, fordi ambulansepersonellet først ikke turte gå inn til henne fordi de følte seg truet av familien.

Politiet reiste derfor først til stedet, og flere personer skal ha blitt lagt i bakken. Tulums tyrkiske familie på sin side, var opprørt over måten de hadde blitt behandlet i denne tragiske situasjonen, og gjennom sin advokat har de tilbakevist at det ble fremsatt trusler mot Akuttmedisinsk Kommunikasjonssentral.

Familien har i etterkant av hendelsen varslet at de vil forfølge saken rettslig, og mener lydloggene som har blitt presentert av blant andre TV 2 viser at de ble dårlig behandlet av AMK.

Les også: - De drepte min mor

- Bare en minnestund
Men til tross for alt oppstyret den siste tiden, så er familien klare på at lørdagens seanse kun var for å minnes Døndu Tulum.

- Vi hadde ønsket å gjøre dette tidligere, men på grunn av alt styret har det blitt utsatt. Dette er bare en minnestund, og ingen markering på noen annen måte, sier Ucarli, før hun legger til:

- Vi håper bare at de skyldige får sin straff. Det er mye jeg vil si, men akkurat nå har jeg ikke ord.

Les også: - Tror du at du får hjelp når du holder på sånn?

Ringte AMK-sentralen
Det var nettopp barnebarnet Busra som ifølge familien først tok kontakt med AMK-sentralen for å varsle at Tulum var syk.

Ifølge lydloggen har familien kontaktet AMK hele ni ganger for å få ambulanse til hjemmet raskt. Loggen avslørte også at operatøren flere ganger ba om at opplysninger skulle gjentas.

- I første samtale gir familien den informasjonen som trengs for en utrykning. Likevel må det ni nødsamtaler til, mens familien opplever mange uvesentlige spørsmål, sa leder for Antirasistisk Senter, Kari Helen Partapuoli til Nettavisen tidligere denne uken.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt