Gå til sidens hovedinnhold

Ville ha 57 millioner - solgte for 15 millioner

Prakteiendom gikk på «billigsalg».

Norske Skog har solgt prakteiendommen Eidsverket på Bjørkelangen for om lag 15 millioner kroner.

Etter en årelang prosess og mye fram og tilbake har Norske Skog endelig solgt Eidsverket. Prisen er foreløpig hemmelig, men etter det indre.no erfarer ligger prisen på rundt 15 millioner kroner.

Rådgiver Oluf Schou i Realia as har bistått Norske Skog i salget, og er glad for å ha fått det i havn. Det er en gruppe personer som skal overta Eidsverket.

- Kjøperne er delvis fra Aurskog-Høland kommune og utenfra, men alle har en form for lokal tilknytning gjennom familie, sier rådgiver Oluf Schou i Realia as.

Kjøperne overtar eiendommen i løpet av romjula. Ifølge Schou har de mange vyer og planer som de allerede er i gang med og gjør avtaler med firmaer og andre aktører.

- Jeg har koblet inn noen lokale investorer i gjengen. Dette er folk som til de grader har tenkt å åpne stedet og gjøre det til en publikumsrettet virksomhet. Her blir det åpent hus, sier Schou.

Nøyaktig hva slags virksomhet det er snakk om vil Schou ikke ut med riktig ennå.

Langt under prisantydning
Oluf Schou legger ikke skjul på at salget har tatt lang tid. Allerede i 2008 skrev Indre at eiendommen var til salgs for 57 millioner kroner.

Akershus fylkeskommune var en av interessentene, men endte opp med å kjøpe kun skog- og jordbrukseiendommen for 13,5 millioner kroner i 2009.

I fjor ble bygningsmassen lagt ut for salg med prisantydning 20 millioner kroner.

- Norske Skog syntes ikke de fikk prisen de burde ha og bestemte seg for å leie ut stedet. Når man fikk gått dette nærmere etter i sømmene og sett nærmere på regnestykket ble oppfatningen en annen. Det er et vanskelig sted å leie ut, og det egner seg best for drift av dem som også eier stedet, mener Oluf Schou.

Hva de nye eierne har betalt vil Schou foreløpig ikke si noe om, men det skal være snakk om en god del mindre enn de 20 millionene som var prisantydning i forrige runde eiendommen ble forsøkt solgt.

- Vi har hatt visning med rundt 25 interessenter. Norske Skog var veldig innstilt på å selge før nyttår, og det har kjøper nytt godt av. Etter min oppfatning er det en veldig gunstig pris.

Les flere saker fra Indre Akershus Blad

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar