Gå til sidens hovedinnhold

Ville hoppe av til Nord-Korea - ble skutt

Seoul (NTB-AFP): Sørkoreanske soldater har skutt og drept en mann som på ulovlig vis forsøkte å ta seg over grensen til Nord-Korea. En talsmann for forsvarsdepartementet i Seoul sier mannen trolig ville hoppe av.

Men verken mannens identitet eller motivet for at han forsøkte å svømme over en grenseelv mellom de to koreanske statene mandag er brakt på det rene. Forsøk på avhopping til Nord-Korea skjer bare svært sjelden.

- Han rettet seg ikke etter gjentatte advarsler fra sørkoreanske soldater som ropte at han skulle stoppe, men hoppet ut i elva Imjin. Soldatene åpnet ild, og liket av mannen er hentet opp fra elva, sier den ikke navngitte talsmannen for Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Imjinelva er del av Sør-Koreas vestlige landgrense mot Nord-Korea, og episoden der mannen ble skutt utspant seg rundt 40 kilometer nord for den sørkoreanske hovedstaden Seoul. Det kom ikke noen umiddelbar reaksjon på episoden fra Nord-Korea.

Tidligere mandag ble det meldt at datteren til en ledende tjenestemann i Nord-Koreas sikkerhetstjenester har hoppet av til sør. Den 19 år gamle avhopperen skal være datter av mannen som har ansvaret for politiets arbeid i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen